Dagsarkiv: 5 december 2021

Julkortsskrivande, granköp och ufojobb

Inköpt.

I dag slog vi till och köpte gran vilket var i god tid får man nog säga. Men vi vill ha den klar och klädd när vi bjuder grannarna på gröt till helgen.

Annars var dagen en enda lång resa. Grabbarna hade sovit över hos oss i natt. Härligt att ha dem hemma några timmar igen, det är inte utan att vi saknar dem.

Niklas och Markus.

När Markus och sedan Niklas var hemkörda fortsatte jag och Anneli till Emely som bor söder om stan för att lämna fyra arkivkartonger med danska uforapporter som hon ska skanna åt AFU. Emely är en av flera volontärer som jobbar åt arkivet och på så sätt gör verksamheter bättre. Vi är väldigt tacksamma för det arbetet.

Nästa etapp tog oss tillbaka in till stan och nu lämnade jag en kasse med P G Woodhouse-böcker till vännen Johan som upptäckt denne fantastiskt finurlige författare. Johan uppmärksammade mig på en rad Woodhouse-citat men här får ni ta del av ett:

”Golf, min käre gosse, är det osvikliga provet. Den man som kan gå ut i en tät ruff i vetskap om att endast Gud ser honom och ändå spela sin boll där den ligger är en man som sköter sitt kall trofast och väl.”

Eftersom Johan var lite krassliga skedde avlämnandet utanför hans dörr där han i sin tur hade ställt en Kalle Anka-bok som han köpt åt mig på second hand.

Efter en lite omväg till återvinningen med några kassar vi lovat slänga åt Niklas köpte vi pizza och sallad på Åkermyntan och tittade sedan på adventskalendern medan vi åt vår då rätt sena lunch.

Pratade en stund med Håkan Fenander som fyllt 75 år men låter som han alltid har gjort. Håkan är vår fältundersökare i Åseda och även om han inte är så aktiv längre är han lika intresserad som förr. Jag kunde upplysa honom om att UFO-Aktuellt kommer från tryckeriet den 16 december och sedan kommer att skickas ut under någon av de närmaste dagarna. Därefter ligger allt i Postnords händer.

Julknäck.

Medan jag slog mig ned i köket och började skriva julkort och julbrev till utlandet (det blev 26 stycken) gjorde Anneli knäck. Och vi kom överens om att julförberedelserna ligger riktigt bra till i år. I bakgrunden stod teven på där det spelade final i innebandy-VM och där tjejerna till slut slog Finland på övertid.

Jag skrev dels julkort, som ju bara består av ”Merry Christmas” och så vidare, dels julbrev till var och en och det var den biten som tog sin lilla tid. De allra flesta är vänner i Storbritannien som jag träffat under mina resor dit genom åren. Budskapet var att jag hoppas att det snart ska bli möjligt att träffa dem igen.

Och så var det det där med granen som vi köpte på Plantagen utanför Åkermyntan. Det fanns gott om granar att välja bland och vi fastnade ganska snabbt för en kungsgran som vi sågade av foten på för att den ska passa i den nyinköpta julgransfoten.

Har också ägnat lite tid åt att blöta upp frimärken och sätta in dem i album. Alltid en bra avkoppling.

Sist på kvällen läste jag igenom ett brev som Anders Liljegren gjort ett utkast till och som vi ska skicka till Riksantikvarieämbetet. Sedan blev det lite läsning i von Humboldt-boken.

Loading