Dagsarkiv: 9 december 2021

Testad före jobbet

Negativt.

På morgonen ringde min skyddsombudskollega Hans Arbman och berättade att en person på samma plan som vi jobbar på hade smittats med coronaviruset. Så det blev till att testa sig så fort jag tagit klivet in på redaktionen. Nu var testet negativt vilket var skönt eftersom den smittade hade varit inne på redaktionen tidigare i veckan samtidigt som jag och en rad andra.

Innan jag gav mig av hemifrån skrev jag klart de flesta av de julkort som var kvar och jobbade också med en recension som blivit liggande. Och så gjorde jag och Anneli ett försök att få granen i julgransfoten men det visade sig att en gren satt i vägen så nu får vi såga bort den innan det funkar. Men det får vi fixa i morgon.

Lyckades sticka mig på barren och fick en allergiska reaktion på armen som kliade resten av dagen. Hade ingen aning om att jag inte tålde granbarr tidigare.

Pratade med SMHI under dagen eftersom jag ska dit och hålla föredrag framöver. Publiken blir drygt 100 personer men coronasituationen gör att det blir fem i ledningsgruppen på plats och 100 med digitalt. Trist, trist.

Innan jag lämnade huset uppdaterade jag min fasta dator till en ny version av operativsystemet och min bärbara från jobbet med en ny version av vpn-klienten. Bra att få det gjort.

Under jobbkvällen fick jag möjlighet att intervjua Andreas Rydén, känd från ”Antikrundan” men också konstexpert på Bukowskis när det blev nytt rekord för en svensk tavla då Zorns ”Söndagsmorgon” såldes för 35 miljoner till en privat samlare. Inte illa.

Som vanligt blev det en del coronarelaterat också men i en ganska lagom takt. Hann gå över bron i snålblåsten för att hämta en 17-bitars sushi på Wang.

Skrev också vidare på ytterligare en recension som ska in på DN.se under nästa vecka. den här gången om Bengt af Klintbergs ”Trolldom, mord och mirakel” som kom tidigare i år. Mycket intressant att läsa i den boken precis som det alltid är att läsa Bengt af Klintberg.

Och när det gäller min läsning av ”Vetenskapens bortglömde hjälte” så har jag tagit mig till sidan 182 och den är lika intressant fortfarande.

Inte så mycket ufojobb i dag förutom att jag skrev några julbrev till kamrater runt om i Sverige.

Sedan var det en del ståhej kring att den kinesiska månbilen ”Yutu 2” har tagit en bild av något som sticker upp vid horisonten. Sannolikt en stor sten. Men nätet surrar redan av teorier om vad detta kan vara och snart nog får vi veta då också forskarna på jorden är nyfikna. Så ”Yutu 2” är nu långsamt på väg mot föremålet som befinner sig 80 meter från den lilla rovern och beräknas vara framme om två till tre månader, skriver Space.com.

Sista dagen på passet så det blev till att städa skrivbordet ordentligt. Hem vid 01 med en av mina vanliga chaufförer och det är alltid kul för då blir det prat hela vägen. Väl hemma startade jag en tvättmaskin och plockade undan lite papper. I säng 02.30.

Loading