Dagsarkiv: 17 december 2021

Ny Facebookinsamling och sill

Hjälp AFU att köpa hyllor!

På förmiddagen gjorde jag klart den video jag spelade in i AFU:s senaste lokal i går och lade ut den på Youtube för att sedan puffa för den på Facebook. Ni kan se den här ovan och om ni vill läsa mer om hur ni kan hjälpa arkivet så kan ni klicka här.

Efter en stund dök Andreas Ohlsson upp för att hämta de kassar med filmer och serier som han och hans Kiki köpt när de var här förra helgen, pengar som givetvis går till arkivet.

Nu står de på verandan.

Efter att ha återvänt till datorn för att skriva klart en artikel för DN.se blev det kökstjänst en stund då det är dags att påbörja Brantevikssillen. Gjorde klart lagen och drog skinnet av strömningarna så nu ligger de och väntar på att läggas in i kryddlagen i morgon. Placerade i kylan på verandan så länge.

På jobbet skrev jag en artikel om att det nu är upp till USA:s president Joe Biden att godkänna kongressens lagförslag till att skapa ett nytt ufokontor som ska ledas av Pentagon och underrättelsechefen. Ni kan läsa den här.

Fick också ett telefonsamtal från en man i Nybro som sett och fotograferat något han inte förstod sig på men eftersom han inte kunde skicka bilderna i dag så får jag dem i morgon. Så jag vet egentligen inte så mycket om det han hade observerat.

Solen med linsreflex.

En kvinna skickade ett par bilder från ett program hon sett på teve och de visade solen där något verkade stråla ned mot marken, tyckte hon. Men det var bara en vanlig linsreflex.

Pratade med Håkan Ekstrand som kunde berätta att UFO-Aktuellt anlänt till Norrköping så då åker han, Mats Nilsson och några till dit i morgon för att plocka den i kuvert så att den kommer ut till prenumeranterna.

På jobbet lyckades jag efter många försök få tag på Angelique Coetzee, den läkare som slog larm om den nya omikronvarianten i Sydafrika. När hon väl svarade så lät hon stressad och sa att hon suttit i möten i fem timmar och längtade efter en kopp kaffe och att hon måste ge sina två hundar mat.

Men det blev ett bra samtal och först efter trettio minuter var vi klara och kom överens om att jag skulle ringa igen om en vecka. Artikeln toppade sedan sajten under kvällen.

Mat blev det också, i kväll på Lilla Asien med Hoisinanka till mig och biff black and white till Björn. Inga överraskningar där.

Efter 01 var jag klar med jobbet och när jag kom hem satte jag mig och läste ut ”Vetenskapens bortglömde hjälte”, alltså Andrea Wulfs fantastiska biografi över Alexander von Humboldt. Läs den!

Loading