Dagsarkiv: 25 december 2021

Webb-teleskopet på väg och lutfisk hemma

Niklas, Ludvig, Johan och Markus.

I dag blev det den traditionella lutfisklunchen så här dagen efter julafton. Och även om Markus är lite försiktig så äter Niklas desto mer. Vi övriga tycker att det smakar julgott hela vägen.

Annars sov vi ut efter en sen kväll men jag låg kvar i sängen och läste vidare i ”Billy Summers” medan Anneli och Raili lyssnade på Melodikrysset i köket. Stephen King skriver så att det är svårt att sluta läsa men jag skulle inte hinna klart boken innan det var dags att åka till jobbet.

Och då slutade det med att jag var så uppslukad av den att jag glömde mina bästa vinterhandskar på sätet i bussen, något jag upptäckte först när jag skulle gå av tunnelbanan tjugo minuter senare. Illa.

Kvällen på jobbet blev lugn, lite coronabevakning och så en dåre som gick in på Windsor Castle beväpnad, men också den goda nyheten om att Webb-teleskopet nu äntligen skjutits upp och dessutom att allt gick bra, något jag fick möjlighet att rapportera om. Det teleskopet kommer sannolikt att förändra vår syn på universum på samma sätt som Hubbleteleskopet en gång gjorde.

Träffade gänget som jobbade på julafton och det var trevligt att se dem igen. Och julmat fanns kvar så det blev en sittning med korv, Janssons, rödbetssallad, paté, skinka, sill och en del annat under kvällen. Julmust förstås.

Men i stort en riktig mellandag. Hem en stund efter 01 med en av mina reguljära chaufförer och när jag väl kom innanför dörren hade grabbarna besök av ”Ludde” och ”Torre”, eller Ludvig och Johan som de heter. Jättekul att träffa grabbarna igen, det var ett tag sedan.

Loading