Dagsarkiv: 6 december 2021

Badminton, intervjuad och recensionsskrivande

Fortsätter växa.

Upp före 08 för att börja skriva på ett antal recensioner som jag tänker publicera på DN.se lite närmare jul och jag betade väl av tre stycken innan jag övergick till att skriva på min ständigt växande bibliografi över böcker som svenska som tar upp ufo eller flygande tefat på ett faktamässigt sätt.

Hittade faktiskt två som jag inte tänkt på tidigare hemma i hyllan, den ena tog upp Rolf Gohs observation från tidigt 70-tal och en andra hade också en Gohs-anknytning plus att den handlade om Eugen Semitjov. Så nu är bibliografin fylld med 687 olika poster. Inte så illa.

I dag fick Stefan hämta mig för att vi skulle kunna spela badminton, Anneli hade bilen till jobbet. Det börjar ju dra ihop sig till årsslut och därmed också slut på badminton säsongen så varje match är viktig även om ingen av oss tar det hela på något större allvar.

Nu blev det en hyfsad jämn batalj där jag lyckades knipa de två första seten och därmed vinna matchen så sista set blev vad Stefan brukar kalla ett tröstset som vi inte tar så allvarligt på. Men det gjorde vi! Rusade omkring som skållade råttor trots att allt var avgjort. När allt var över stod det 15–12, 16–14, 10–15 på den imaginära resultattavlan och därmed 16–16 i matcher.

Under dagen fick jag en uppdatering av Rowena på det speditionsföretag vi anlitar i USA. Transporten av de två pallarna med ufomaterial från Toronto blir försenade eftersom det fartyg som skulle tagit vår last fick en ny lastplan och därmed fick AFU:s pallar inte plats.

Istället kommer de att avgå från Montreal den 17 december, en vecka försenade, med ankomst Göteborg den 12 januari. Inget stort problem egentligen.

På vägen till jobbet fortsatte jag att läsa i boken om Alexander von Humboldt och den är precis så bra som jag hade hoppats. En god vän i vintermörkret!

I dag var jag åter intervjuad i US News & World Report i en uppföljande artikel där Pentagon försvarar sin nya UAP-byrå. Militären missar verkligen att se fenomenen som en vetenskaplig utmaning, istället vill de ha dem till enbart ett hot. Kul att vara med i en sådan respekterad tidskrift där jag presenteras på följande sätt och får säga detta:

“To be ‘as transparent as we can’ means nothing much,” says Clas Svahn, chairman for the Sweden-based Archives for the Unexplained, among the most comprehensive digital libraries for UFO sightings and investigations into them by governments worldwide. The military’s approach is particularly frustrating “when it comes to observations and reports that are made by Air Force and Navy pilots inside restricted airspace, since they most certainly will be seen as something that could threaten national security.”

“Now,” he adds, “UAPs will only be seen as a threat – and treated as that.”

På jobbet intervjuade jag Angelique Coetzee i Sydafrika igen för att följa upp hur omikronvarianten har utvecklat sig den senaste veckan. Svaret blev fortfarande: Inga. tecken på svår sjukdom.

Låt oss hoppas att det håller i sig och att den nya varianten är en som visserligen smittar lätt (som en förkylning) men inte ger svår sjukdom.

Monica och Staffan på Rosa.

När det blev dags för mat gick jag och Monica till Rosa Drömmar och åt Biff Rydberg tillsammans med Staffan som mötte upp där. Tredje gången jag träffar Staffan på en vecka faktiskt. Inte så ofta Monica är med heller eftersom våra arbetstider, eller rättare sagt möjligheterna till paus, inte alltid sammanfaller.

01.15 bar det av hem. Iskallt ute, minus 12. Taxichauffören var ett känt märke och det är alltid bra. Hittar utan anvisningar.

Hemma tog jag hand om posten som låg kvar i lådan och betalade några räkningar. I säng 02.30.

Loading