Dagsarkiv: 14 december 2021

Till Uppsala med böcker och DN.se-träff

Thomas bakom en del av sina böcker.

Klockan 10 var jag på DN för ett två timmar långt möbleringsmöte som var bra och nu känns det som att vi har nått hela vägen när det gäller hur vi ska sitta framöver. Vi lär inte hinna genomföra ommöbleringen i år men några veckor efter årsskiftet hoppas vi att den ska vara klar.

Känns bra att gruppen har fungerat så friktionsfritt och att vi på många sätt haft samma mål för ögonen.

Så snart vi var klara satte jag mig i bilen och körde till Uppsala med nio kassar böcker för att träffa Thomas Andersson i hans antikvariat. Det var böcker som jag hämtat i Skåne tidigare i år med fokus på tung matematik och filosofi. När jag ändå var där hjälpte jag Thomas att få igång ringsignalen på hans mobil men också att tanka den med 300 kronor. Han är inget tekniskt geni!

Pratade bort en stund också innan jag körde tillbaka till Järfälla. Nu får vi se hur många tusenlappar leveransen kommer att ge AFU.

https://youtu.be/Kuwk1fkP4vA
UFO Sweden

Pratade en bra stund med Thomas Michanek under resan till Uppsala och vi diskuterade riksstämman i maj. Fick också en länk till en liten aptitretare inför filmen ”UFO Sweden” av filmteamet i dag. Ni kan se den här ovan.

Hemma igen tankade jag bilen och fixade med tvätten innan det var dags att ta bussen och pendel in till Östermalm och Hillenberg som är en restaurang på Humlegårdsgatan. Jag var där hyfsat tidigt eftersom resan och byten gått fort men snart ramlade de övriga nio också in.

Eftersom vi jobbar som vi gör kan inte hela DN.se samlas samtidigt så i dag var det en del av ena halvans tur. Och Hillenberg visade sig vara en bra restaurang där vi åt oss igenom en tre rätters meny med toast Skagen Hillenberg med smörstekt bröd var inledningen plus ett glas mycket smakrik champagne.

På plats med några arbetskamrater.

Därefter fick vi veta att den hängmörade grillade entrecôten skulle serveras medium då vi var ett större sällskap men jag bad om att få min blue och det fick jag. Bra service och gott kött som tyvärr serverades med pommes vilket skämde lite.

Efterrätten var créme brûlée och allt var riktigt bra. Jag satt vid ett bord med Mia, Björn, Juan och Katarina och vi hade det riktigt trevligt men eftersom några skulle jobba i morgon blev det tidig hemgång vilket var helt okej.

Jag hade med mig Humboldtboken som sällskap så det gick snabbat att komma hem där jag slog med mig ned med Anneli i soffan för att titta på julkalendern.

I säng före midnatt med Humboldtboken.

Loading