Dagsarkiv: 7 december 2021

Fortsatt skrivande och in med granen

Nöden har ingen lag.

I dag upptäckte Anneli att granen hade fruset fast i hinken med vatten där den stod i garaget. Kanske inte så överraskande egentligen med tanke på den tvåsiffriga kyla vi har just nu. Men det blev till att bära in den och ställa den för upptining i köket.

Givetvis hade hinken spruckit så det rann ut vatten och en ny utryckning fick rädda golvet. Men nu är allt under kontroll.

Medan Anneli jobbade vid skrivbordet mitt emot mig fortsatte jag mitt skrivande på en artikel om lite böcker som jag tänker rekommendera till jul. Hann en bit men har en del kvar. Kanske kan allt bli färdigt till på torsdag.

Har också fortsatt att skriva julkort men fokus låg alltså inte där i dag. Ett tiotal blev det i alla fall.

På vägen till jobbet läste jag vidare i ”Vetenskapens bortglömde hjälte”, alltså boken om den fantastiske Alexander von Humboldt.

Väl framme blev det ett två timmar långt möte med min skyddsombudskollega Hans om ommöbleringen. Där återstår ännu en del att lösa.

Sent i kväll fick jag veta att senaten och representanthuset kommit överens om hur de vill se USA:s fortsatta utredningar av UAP-observationer som gjorts av militär personal. Som vanligt var det den alltid välinformerade Roger Glassel som hörde av sig. Jag skrev en artikel för DN.se som ni kan läsa här.

Kongressen vill att de okända föremålen ska undersökas vetenskapligt i de fall de verkar uppvisa rörelsemönster eller framdrivning ”som överstiger vad vi i dag känner till”.

Överenskommelsen, som blir en del av de kommande förhandlingarna inför 2022 års försvarsbudget, bygger på ett förslag från senator Kirsten Gillibrand (D) som vill skapa ett kansli kallat Anomaly surveillance and resolution office som ska ha makt att utnyttja ”varje tänkbar resurs, förmåga, tillgång eller process som försvarsmakten och underrättelsemyndigheterna har tillgång till” för att gå till botten med ufogåtan.

Vad den grupp som till slut blir resultatet av allt detta ska heta är oklart. Kanske kommer den att uppgå i Pentagons UAP-grupp som just nu bär det inte helt enkla namnet Airborne object identification and managemant synchronization group (AOIMSG).

Arbetsdagen i övrigt gick som så ofta i coronans tecken där jag bevakade utvecklingen i Norge som ser ganska bister ut. regeringen gick ut med nya restriktioner sedan antalet inlada på sjukhus stigit kraftigt.

Iskall bild vid busskuren.

Mat blev det i form av en rulle från Nyhetsgrillen. Fick äta snabbt eftersom det var mycket att göra. Väldigt kallt ute i dag och innan jag åkte till jobbet tog jag bilden här ovan vid busskuren i väntan på att bussen skulle komma.

När jag äntligen var klar på jobbet hade klockan blivit 01.30. Då åkte jag hem.

Loading