Dagsarkiv: 21 december 2021

Hämtar Raili i Mariestad

Upp 07, en snabb macka och sedan lastade vi bilen full med bokkassar. På slaget 08 hade vi skrapat rutorna och så rullade vi ut från uppfarten med sikte på Böckernas hus i Mariestad dit vi anlände 11.10.

På vägen ner hade det mulnat till efter att vi lämnat ett strålande vacker morgon-Järfälla med en stor måne och blå himmel och minus nio i luften. Framme i Tidan lämnade jag Anneli vid Ica för att handla lite lunchsallad medan jag körde vidare och lastade ur bilen med hjälp av Peter och en av hans hjälpredor.

Det mesta bestod av serier och tecknat men också ett gäng vanliga böcker. Allt kommer nu att värderas av Peter och sedan får vi pengar till AFU.

När vi ändå var där passade vi på att äta lunch på Peters kontor. En räkmacka till mig och så salladen till Anneli.

Nästa anhalt var Ullerås för att hämta Raili. Det mesta var redan framlagt av Lena som varit där och jag och Anneli såg till att allt hamnade i väskan och en kasse. Vi var kanske inte så imponerade av en ur personalen som bar sitt munskydd nere på hakan med både mun och näsa exponerade. Slappt eftersom vi som besökare måste vara noga med sådant.

När vi kom hem igen efter att ha vänt och kört tillbaka upp till Järfälla var det mörkt och kallt igen. Ett snöväder de första tio milen lättade det på och resan upp gick snabbt och bra. Men det var skönt att vara hemma igen efter den här rundturen.

Någon timma efter vi hade kommit fram anslöt Annelis bror Thomas och då satte vi oss till bords för att äta lax och pressad potatis och Raili var på gott humör, men hon glömmer saker lika fort som vi har sagt dem.

Thomas och Raili på besök.

Har hunnit prata med lite UFO-Sverigefolk på vägen i dag. Mats, Anders B och Carl-Anton inte minst. Och så ringde Mikael från Sundsvall och Daniel Johansson och ville prata liksom en ufoobservatör i Malmö som jag skickade vidare till Rapportcentralen.

Och i dag publicerades podden som jag var intervjuad för i går.

Sist på kvällen blev jag sittande med ett antal mycket svårforcerade formulär som jag måste fylla i för att kunna få reseersättning från Rice University när jag väl ska dit i mars. Eftersom jag och alla andra som deltar blir bjudna på resan måste en hel del papper fyllas i och tro mig, det var inte lätt.

Men mycket kan hända ännu och det är bara att hoppas att det hela blir av i fysisk form och inte enbart digitalt. Den risken finns ju trots allt och är inte särskilt liten.

Efter 23 var det dags att börja tänka på refrängen. I säng med min Stephen King-bok. Anneli sov redan och i morgon ska hon upp för att få sin tredje spruta.

Loading