Dagsarkiv: 20 december 2021

Tredje sprutan och poddintervju

I kö till Bredbyskolan.

Klockan 11.30 i dag fick jag min tredje spruta mot covid-19, den här gången i Rinkeby istället för Kista men samma vaccin som sist, Pfizer. Det var en ständig ström med folk och flera som jag hörde prata eller själv pratade med var på väg att ta sin första spruta. Bra det!

Jag har klarat mig helt från biverkningar efter de två första sprutorna och när jag skriver det här efter nästan sju timmar med vaccinet i armen känner jag faktiskt ännu mindre än efter de två första då jag i alla fall fick en lite ömmande känsla i armen.

Efter sprutan åkte jag och handlade och sedan hem för att äta lunch. 13.30 kom seriekillen Mats från Roslagen äntligen och efter en genomgång av kassarna i källaren tog han med sig 15 med serier och filmer. Resten, ungefär lika mycket till, åker med oss ned till Böckernas hus i morgon.

Mats går igenom kassarna.

Brevbäraren var frikostig i dag och fyllde på våra julkort rätt ordentligt, men det fanns också två stora kuvert. Det ena från Egmont som skickade en stor chokladlåda som tack för att jag skrivit åt Historiska brott & mysterier under året och den andra var ett paket från vännen Andreas Cromnow.

Andreas bild och en del av julkorten.

Där fanns en inslagen julklapp till Anneli som jag raskt förpassade under granen men också en chokladask till oss båda och så en inramad bild som Andreas gjort och som ni kan se stå framför julkortshögen.

Anneli och jag gjorde en liten julklappstur i Barkarbystaden men det slutade med att vi köpte skumpa till nyår och beställde en klapp som Anneli ville ha över nätet eftersom den inte fanns att köpa i butik. Vi gick även bet på en Tintinklapp till en av kusinerna och det slutade med att Anneli fick ta pendeln in till SF-bokhandeln i Gamla stan för att köpa den där.

Själv åkte jag hem och tog ned tvätten och läste julkort.

Eftersom det bara var ljud så blev bilden så här.

Senare på kvällen blev jag intervjuad om ufo av Adam Rodriguez för hans podd 3PNR som ni kan läsa om här. Ingen av de större poddarna men det blev ett spännande samtal som tog oss över ett antal teorier om vad som orsakar uforapporterna. Efter vårt timslånga samtal ville Adam gärna intervjua mig igen och sa att han var tacksam för att jag gett honom nya perspektiv på ufofrågan.

Vi fick också besök av en säljtjej från Tele2 som erbjöd snabbare uppkoppling, större räckvidd på vårt nätverk och billigare teve vilket lät bra. Vi lät henne fortsätta sin runda några timmar medan vi funderade igenom det hela och när hon kom tillbaka strax efter 21 så kom vi överens.

Vi avslutade kvällen med att titta på del två av ”Världarnas krig” som ytterligare tar några steg långt bort från Wells bok. Men det ska ändå bli intressant att se den avslutande delen under veckan.

I säng 23.30 med Stephen King-boken ”Billy Summers”. Jag gillar verkligen hur King skriver så det ska bli riktigt roligt att kasta sig in i historien.

Loading