Dagsarkiv: 23 december 2021

Badmintonslut, uppesittarkväll och intervjuad

16–16 blev det.

Startade dagen 07.45 med att bli intervjuad av Radio Skaraborg i sju minuter. Ämnet: inte ufo! Nej, i dag var det omikron som stod på programmet och mina samtal med läkaren Angelique Coetzee i Sydafrika.

Jag fick sätta omikron i perspektiv och berätta hur läget är i Sydafrika nu, att allt tyder på att varianten inte ger lika svåra symtom som deltan men att den smittar lättare.

Efter intervjun satte jag mig i bilen och körde Thomas till pendeltåget eftersom han ska åka till Hindås och fira jul med sin familj.

För mig och Anneli var detta städdag där vi greppade dammsugaren och städtrasorna, startade tvättmaskinen ett par gånger och plockade undan i källaren.

Framåt 11.30 körde jag till Komethallen för att vänta in Stefan, som alltid är tio minuter efter mig (och alltid har en bra förklaring till det) för att rusa runt en stund på badmintonbanan. Nu var jag inte i bästa form, lite ont i knät fortfarande, så jag föreslog att vi skulle låta ställningen så här långt också vara slutställningen för i år. Och det var okej för Stefan, så 16–16 blev det!

Själva matchen var en bergochdalbana. Stefan ledde med 4–2 och sedan vann jag med 15–4. Så kan det gå. Andra set blev en märklig historia där jag ledde med hur mycket som helst, tror det var 11–2, och fick stryk med 17–15. Då hade Stefan maskat så mycket att om det varit en fotbollsmatch hade det blivit 30 minuters tillägg. Trött påstod han. Sista set vann jag med 15–9.

Samlade.

Framåt kvällen körde jag och plockade upp Niklas och Markus för en riktig dan före dan-middag med tomtegröt och skinkmackor och Jacobsens. Suveränt gott! Julen när den är som bäst.

Sedan softade vi i soffan och tittade på Bingolottos uppesittarkväll. Inte direkt min kopp te men vi hade det ändå trevligt i soffan.

Sist på kvällen satte jag mig i läsfåtöljen med min Stephen Kingbok medan Markus låg i soffan och slötittade på teve och Niklas satt i källaren och spelade piano. Kollade in insamlingen till AFU-hyllorna som fortsätter att växa. Tack alla!

I morgon är det julafton. Inte så dumt!

Loading