Dagsarkiv: 22 december 2021

Lite julpyssel och Chicago

Artikeln om Oskar Linkes berättelse i Världsnytt januari 1953.

I dag kom brevbäraren med en försvarlig hög brev, julkort och mindre paket. En av dessa försändelser innehöll en tidig julklapp från vännen Per Olaisen som driver förlag och antikvariat i Falkenberg. I den låg ett mycket välbevarat exemplar av tidskriften Världsnytt från i januari 1953 med en sex sidor lång artikel om Oskar Linkes påstådda observation av ett landat tefat från trakten av Meiningen. i Tyskland.

Händelsen är välkänd och mycket omdiskuterad, vilket inte är så svårt att förstå. Men den fick stor publicitet under femtiotalet eftersom Linke var före detta borgmästare och dessutom trädde fram med namn och på bild.

Fick också en del annat kul från Kartago förlag som skickade del två av ”I huvudet på Sherlock Holmes”, en tecknad seriebok som jag läst den första delen av och verkligen kan rekommendera. Nu ska det bli skoj att ta sig an slutet!

Andreas Cromnows skapelse.

Och vännen och illustratören Andreas Cromnow har åter skapat ufodarmatik då han mejlade mig en digital julklapp som ni kan se här ovan. Två franska jaktplan som möter en okänd farkost. Snyggt!

Under dagen har tempot varit lågt. Har pysslat en del med frimärkena, läst vidare i Stephen King-boken (”Billy Summers”) och lagat mat med Anneli. Janssons med skinka nummer två var riktigt gott till lunch och till kvällsmat blev det köttbullar och potatismos.

I dag var det också Annelis tur att få sin tredje spruta, också hon på samma skola i Rinkeby som jag var på. Inga problem heller för henne, bara lite öm i armen.

Beställde också en rysk bok om klotblixtar via nätet. Digitalt så att det ska gå att Googleöversätta den. Den handlar om ögonvittnesskildringar av klotblixtar och det ska bli spännande att ta del av det jag kan förstå.

Fyrtal till och med.

Framåt eftermiddagen blev det Chicago med Raili och sedan fyllde Thomas på så att vi blev fyra. Det gick oväntat bra för Raili trots att hon hade dålig koll på hur många kort man skulle ha och en hel del annat. Hon lyckades till och med vinna! Den ende som det gick uselt för var undertecknad men vi hade så himla kul och skrattade mycket så det gjorde verkligen inget alls.

Kul hade vi.

Ägnade en stund åt att svara på ett långt brev jag fått i dag och det är några till bland julskrivarna som ska få ordentliga svar, men det får bli lite längre fram.

Ylva var här en stund men sedan skulle hon vidare på opera och sin julafton firar hon med sin brors familj i Uppsala. Vi väntar ju hit våra pojkar så med Raili blir vi fem eftersom Thomas åker till Hindås i morgon för att fira med sin fru och sina pojkar.

Det blev tidig sänggång med Stephen King under näsan. Då hade jag som vanligt tröskat igenom alla Facebookkommentarer som jag var inblandad i och svarat i de trådar som behövde svar.

Loading