Dagsarkiv: 19 december 2021

Söndagsjobb och sista dagen på passet

Mystisk formation av föremål över vårt hus? Svaret sist i bloggen.

Sista dagen på passet startade jag med att vattna blommor och städa undan lite hemma. Ville ju att det skulle vara snyggt när Anneli kom hem från sin och Ylvas utflykt till Roslagen.

Har ägnat en timma åt att sortera in digitalt material, inte minst bilder, som blivit liggande och med att slå in ett par julklappar.

Fick ett par nya vänner på Linkedin också och en av dem hade upptäckt mig via ett Youtubeklipp. Intresset för det UFO-Sverige gör är mycket stort och alla är väldigt positiva till det vi gör. Det känns riktigt kul just nu och vågen verkar inte mattas av.

När jag kom iväg till jobbet var det med boken ”Knaster” av Pontus Wasling som ressällskap. Började läsa den för ett antal veckor sedan men stack emellan med Humboldtboken. ”Knaster” handlar om vårt medvetande och om illusionen av att vi har ett ”jag”. Inte så upplyftande kanske men väldigt intressant.

Frågan om det finns något utöver den fysiska hjärnan som utgör det vi är har länge diskuterats och Pontus Wasling tar oss med på djupet i den diskussionen. Och frågan om vilken värld som är den mest verkliga, den yttre eller den inre som skapas i vår hjärna. Och det är ingen tvekan om att det som händer i vårt huvud är minst lika viktigt, kanske viktigast.

På jobbet blev det en snabb uppdatering av min och Annika Wilhelmsons artikel, om hur Europa stänger nu inför julen, för papperstidningen. En artikel som snart lästs av 100.000 läsare på nätet. Stort intresse för vad som händer i Europa.

Sedan har jag jobbat med lite av varje, mest coronarelaterat som vanligt men också med lite vanlig omvärldsbevakning.

Eftersom många av oss inte kommer att ses förrän efter julafton fikade vi med glass och sa god jul till varandra.

I dag kom det också nya uppgifter om hur oidentifierade drönare (UAP) observerats från amerikanska krigsfartyg utanför Kaliforniens kust 2019 och att de gjort det under långa perioder. Jag har inte hunnit läsa hela artikeln på War Zone ännu men klicka här och kolla in den själva.

Hem en stund efter 01 med en av min ”ordinarie” chaufförer vilket alltid är roligt för då har vi mycket att prata om.

Svaret stod att finna i vår julbelysning.

Loading