Dagsarkiv: 29 december 2021

Mariestad tor och Böckernas hus

Anneli och Peter utanför Böckernas hus.

I dag satte jag och Anneli oss i bilen tillsammans med Raili och körde till Mariestad, för nu var det slut på julbesöket. Det hade kommit en del snö i natt så det var lite spårigt på sina ställen men allt gick ändå ganska snabbt.

Raili har haft en fin vecka hos oss och nu hoppas vi att hon ska minnas något av den också. Vi kramade henne och lovade ringa när vi kom hem och så pratade vi med personalen på Ullerås innan vi fortsatte resan till Tidan och Böckernas hus.

Nu är Raili tillbaka på Ullerås.

Egentligen var det inte nödvändigt att åka dit, jag hade bara fyra nya kassar med böcker, men det var ändå kul att träffa Peter en stund och så åt vi några mackor och sallad som Anneli köpt på Ica på Peters kontor.

Jag kikade runt en stund och hittade Eric Ericsons ”Korrespondens” från 2011 där mitt brevsvar till honom på en av hans underliga frågor fanns med. Så den köpte jag för att kunna ta med i min växande bibliografi.

Peter och Simeon.

Sedan hade det blivit mörkt och vi vände och fortsatte färden hemåt med ett stopp i Töreboda för att tanka. Det var ungefär samma väglag på vägen upp och allt gick utan problem.

Hemma värmde vi lite lasagne och satte oss i soffan och tittade på ”The father” när middagen var uppäten. Den var bra och dyster och det är inte utan att jag känner igen både min pappa på slutet och hur Raili har svårt att hålla ordning på sin verklighet just nu.

Under förmiddagen nåddes vi av nyheten att senator Harry Reid gått bort. Som de flesta ufointresserade vet var Reid en av de drivande bakom att den amerikanska kongressen kom att intressera sig för ufofrågan och i förlängningen att det nu blir ett ufokontor inom Pentagon. En förlust.

Under dagen pratade jag med Carl-Anton som på egen hand har lyckats värva tillbaka mängder av tidigare medlemmar som av olika skäl lämnat UFO-Sverige. Genom att skicka brev till dem strömmar det nu tillbaka folk, och inte bara i form av medlemmar igen utan också som fullt betalande 500-kronorsprenumeranter. Helt makalöst jobb av Carl-Anton som tar sin uppgift som medlemsansvarig på fullaste allvar.

Framåt 23 blev det sängen både för mig och Anneli med en god bok.

Loading