Dagsarkiv: 10 december 2021

Skriver artikel, storhandlar och får granen på fötter

Kulturnyheterna.

I kväll sände SVT:s ”Kulturnyheterna” ett inslag om Crazy Pictures film ”UFO Sweden” (ovan) med lite klipp från inspelningarna och en intervju med Olle Tholén. Loggan, den fina, visades tydligt i bild och i morgon kommer det ett längre reportage i programmet ”Sverige”. Kul att Norrköpingsgänget får den uppmärksamhet de är värda.

Min dag började 09.30 och då satt Anneli vid datorn och jobbade sedan ett par timmar. Själv satte jag mig och skrev en artikel till Historiska brott & mysterier nummer 2/22 som jag mejlade in till min redaktör. Bra att få den gjord.

Tillsammans fixade vi så att granen nu kan stå som det ska, rakt, i foten. När vi stoppade ned den häromdagen fick den svår slagsida eftersom några grenar längs ned tog i kanten. Så dit med sågen och så blev det hur bra som helst.

Fortsatte också jobba med mina recensioner till DN.se en stund men där är jag fortfarande inte klar och när Anneli stack iväg på julbord med sin avdelning så stannade jag hemma för att städa undan papper, svara på mejl, hänga tvätt, fixa med frimärken och lite annat.

Har tagit det rätt lugnt i dag över lag.

När posten kom var det några tidiga julkort och så en del frimärken från en Traderaauktion plus ett par böcker som jag köpt av vännen Karl-Egon.

Vid 15 var jag på plats på Coop i Vinsta utrustad med en diger julhandlalista som Anneli komponerat. Det skulle ta mig 90 minuter att lokalisera allt. Några gånger fick jag fråga och sista gången gällde det Kalixlöjrom som kostar 650 kronor hektot. Vi ska ha lite till nyår och en expedit sprang iväg för att väga upp lite åt mig.

När hon kom tillbaka hade det blivit lite för mycket och jag, som inte var helt beredd på det maffiga hektopriset, suckade något bekymrad. Så expediten var snäll och prutade lite.

Sedan var det nära att jag glömt att skanna rommen men kom som tur på det när jag såg att slutsumman vid självskanningen kändes lite väl låg. Det var bara att ställa sig i en av de manuella köerna och betala där. Det hade verkligen inte känts bra att gå ut med rommen obetald.

Markus.

När jag hade lastat in allt i kyl och skafferi fixade jag Bullens med potatismos och mjölk till mig och satte mig framför teven och tittade i kapp Julkalendern som jag missat de senaste dagarna. Då ringde Markus och tjugo minuter senare var han här hemma. Han fick några Bullens och det mos som var kvar och sedan hjälptes vi åt att sätta upp ljusen i granen.

Nu visade det sig att två av ljusen inte längre fungerade och det kan låta som en enkel sak att fixa men då ska man ha klart för sig att ljusslingan är från början av 60-talet. Så katten vet om det finns några nya att köpa. Det får jag undersöka i morgon.

En annan ”chock” fick jag när jag hängde upp en tomte i en gardinstång. Hade plockat den från vår jullåda som står i källaren i vanliga fall. När jag fått den på plats upptäckte jag en stor källarspindel sittande på tomten och det var ju bara en ren tur att jag inte mosat den när jag hängde upp tomten.

Tomten verkade inte bry sig.

Eftersom jag inte är någon större älskare av spindlar i den storleken hämtade jag dammsugaren och sög in den där. Nu får den fira jul i dammsugarpåsen.

När Markus ätit och fixat det han skulle så tog han bussen hem och några timmar senare plockade jag upp Anneli vid tunnelbanan i Vällingby.

Vid midnatt blev det sängen med min Humboldtbok.

Loading