Dagsarkiv: 30 december 2021

Badminton och Stockholms SF-antikvariat

Kola på plats.

Det blev sen badminton i dag eftersom Stefan jobbade lite illa men klockan 14 drog vi igång andra matchen för året. Ja, det blev så eftersom vi kom överens om att avsluta det här året vid lika för någon vecka sedan.

Och jag måste erkänna att min uppladdning inför matchen inte var den bästa då jag åt dopp i grytan, rödbetssallad och kalvsylta mindre än en timme innan vi drog igång. Det straffade sig. Övriga kroppen kändes bra men magen tyngde benen…

Så förlust med 13–15 och 14–16 i de första seten gjorde att matchen redan var förlorad när jag tog hem sista med 15–4.

Förmiddagen ägnade jag åt att hämta ut post på Handlar’n och Coop. Så himla dumt att det inte går att göra på ett ställe. Det ena var ett paket med böcker, bland annat Johan Theorins nya, och det andra en sticka med ufomaterial från en brittisk ufolog.

Sedan blev det ännu ett stopp på Jula på Bromma Blocks där jag köpte ett par förlängningssladdar och så vidare in till stan till Stockholms SF-antikvariat där jag lämnade fyra kassar till försäljning.

Medan jag var inne i stan och roade mig var Anneli hos frissan och när vi sammanstrålade hemma så var det städning inför morgondagen som gällde. Så nu är det fint inför nyår.

På eftermiddagen intervjuade jag en svenska som arbetar i Soweto om läget när det gäller omikron. Den intervjun ska jag använda mig av nästa vecka då jag är tillbaka på jobbet.

Hon arbetar på en traumaenhet på ett jättesjukhus där med omkring 300 fall om dagen. Eftersom alla testas för covid så har hon bra koll på hur läget är.

Kvällen blev lugn och vi tittade igenom alla fyra avsnitten av ”En kunglig affär” om Haijbyaffären på SVT Play. Man blir ju lite nyfiken på vad som egentligen hände och som vanligt lätt irriterad på att vi vet att alla dialoger mellan Haijby och Gustav V är skrivna för filmen och inte gick till på det viset i verkligheten.

Putsade vidare på min växande bibliografi över böcker som på svenska, och på ett faktabaserat vid, tar upp ufo. Numera 688 titlar.

I säng före midnatt med en god bok.

Loading