Dagsarkiv: 13 december 2021

Träff hos Adam och böcker från Nina

Middag hos Adam och Ida.

På förmiddagen skrev jag ett långt brev till en av mina brevvänner i Sundsvall som det alltid är roligt att få nyheter ifrån. Vi skriver inte särskilt ofta men när vi gör det blir det desto mer skrivet. Det är roligt att ha några som skriver vanliga brev och inte enbart mejl, det blir lite mer eftertanke och lite roligare skrivet oftast.

När det var klart jobbade jag vidare med mina recensioner för DN och jag hoppas snart vara klar med dem.

Slog också en signal till Thomas i Uppsala för att kolla om han är på plats i morgon, jag har ju nio kassar med böcker som ska dit. Och det var han så det blir till att köra dit vid lunchtid på onsdag.

Nina med böckerna.

Egentligen skulle vi haft ett digitalt möte på jobbet i dag men det blev framflyttat så då fick jag en bra lucka för att ta bilen till Nina i Hammarbyhöjden som hade skrapat ihop ännu fler böcker åt mig. Det var nästan ingen trafik så jag var iväg och tillbaka på mindre än 90 minuter, lagom för att äta lunch med Anneli framför julkalendern. Gröt och skinkmackor för mig! Perfekt!

Ägnade en del av eftermiddagen framför datorn. Ute var det grått och trist. Men framåt 16.30 satt jag på bussen mot Vällingby och sedan tunnelbanan till Gullmarsplan för vidare färd med en ny buss till Årsta där jag, Erik och Björn var bjudna på middag hos Adam, Ida och Hanne (sex månader).

Vi hade egentligen velat ha med oss Simon också men det gick bara inte att få ihop våra scheman och nu var det så längesedan vi sågs att det bara var dags. Jag hade tagit med mig lite godis till hela gänget och en Pettsonbok till den lilla (att använda lite längre fram).

Hanne smakar på pappas tomma snusdosa.

Vi åt hemlagad pizza och drack ett gott vin men mest blev det en massa prat. Lilla Hanne var vaken och med och skötte sig exemplariskt hela kvällen igenom.

Strax före 22 kom Anneli och plockade upp mig och Björn och det var skönt att inte behöva ägna halva natten åt att ta sig hem. Riktigt snällt!

Hemma satte jag mig och betalade transporten från Kanada till Sverige som givetvis krånglade några gånger innan allt var okej. Bra att ha den gjord.

I säng 23.30 med Humboldtboken som jag dessutom hade som ressällskap när jag åkte till Årsta.

Loading