Dagsarkiv: 2 december 2021

Bokhämtning, Japanhandling och föredrag

RT 143-gänget samlat.

Började dagen med att läsa vidare i Bibliotekstjänstboken innan jag gick upp och satte mig vid datorn för att skriva på föredraget jag ska hålla i kväll. Hann inte mer än till hälften innan Nina Lundell, tidigare arbetskamrat på DN, hörde av sig och undrade om jag ville ha lite fler böcker. Nina har ju skänkt böcker förut.

Nina Lundell med sina bokgåvor.

Och det ville jag så 90 minuter senare träffade jag henne i Hökarängen och laste i ett antal kassar från hennes källarförråd. Ett stort tack eftersom det blir som alltid ett extra tillskott i AFU:s kassa.

På vägen tillbaka åt jag en grillad special i Vällingby men sedan var det raka spåret till Coop i Vinsta med en lång handlalista som Anneli skickat med. Det mesta av det jag skulle köpa är tänkt till vår Japanafton på lördag då Niklas kommer hit och vi ska prata lite om hans resa dit i somras då han jobbade med OS.

Så listan var lite krångligare än vanligt och det tog mer än en timma att hitta allt som vi behöver.

Hem genom snön, som fallit i en stilla takt under dagen, för att lasta ur böckerna och fortsätta skriva på föredraget som jag höll klockan 19 inne i stan. Gruppen är den sedvanliga som återkommer varje år, RT 143 Stockholm Royal.

Föredraget började klockan 19 men jag var på plats 18.30 för att kolla tekniken och se till så att det fanns ett bra bord där jag kunde ställa datorn. Och det gick bra även om sladden till projektorn var så kort att jag fick ställa mig vid långsidan av bordet.

RT 143 Stockholm Royal har jag hållit föredrag för i princip varje år sedan 2005 så flera av medlemmarna har jag lärt känna genom åren. Men det är alltid en del nya med också. Detta gör det lite knepigt att både ha nytt material och ändå ta upp en del gammalt som de nya borde höra, men det har löst sig bra hittills.

Årets teman var den amerikanska UAP- undersökningen och det politiska spelet kring den samt filmen ”UFO Sweden”. Sedan kryddade jag med en del ufofall som de flesta inte hade hört om förut.

Efter en timme och tio minuter var jag klar, det blev trerätters och sedan en massa prat. Själva mötet hölls under maten. Klockan 22 tackade jag för mig och gick ned i Gallerians P-hus, hämtade bilen och körde hem.

I dag publicerade US News & World Report sin artikel om de senaste händelserna i USA när det gäller UAP-frågan. Och där hittar ni några citat även från mig. En äran att få vara med där igen.

Och så gick UFO-Aktuellt iväg till tryckeriet då våra vänner från Norge också skickat in sin del av tidningen till Håkan.

Efter att ha tittat på adventskalendern var det dags för sängen och lite läsning i min bok från Bibliotekstjänst. Släckte vid 01.

Loading